Mål 13

Klimahandling

Modebranchen er ansvarlig for en stor udledning af drivhusgasser og derfor føler vi et ekstra ansvar for klimahandling hos Coster Copenhagen. Her kan du læse mere om, hvad vi gør på dette område samt, hvad du kan gøre for klimaet.

Pre-Loved shop

Det bliver heldigvis mere og mere moderne at tænke på klimaet, hvilket man kan se på salget af genbrugstøj. Da en del af vores CSR-plan er at have en mere cirkulær forsyningskæde, har vi valgt at samarbejde med firmaet Create 2 Stay.

I dette samarbejde har vi udviklet vores egen second hand shop kaldet Pre-Loved Shop. Her vil du kunne tilbagesælge dit tøj fra Coster Copenhagen samt købe andres brugte tøj fra Coster Copenhagen. På den måde kan vi sammen være med til at forlænge livscyklussen på og mindske klimaaftrykket af vores tøj.


Find vores Pre-Loved Shop her.

Sub-heading

Hvad gør vi i firmaet?

Vi arbejder konstant på at implementere flere bæredygtige tiltag i firmaet, da CSR er en helt central del af vores brand.

Vi vælger bæredygtigt ansvarlige materialer til en så stor del af vores tøjproduktion som muligt. 20% af vores sommerkollektion i 2022 kommer til at blive produceret i bæredygtigt ansvarlige materialer og vi arbejder på at forhøje den procentdel for hver kollektion.

Vi bruger kun genbrugte polybags til forsendelse af vores tøj og er i øjeblikket i gang med at undersøge, hvordan vi i første omgang kan gøre al vores plastikbrug nedbrydeligt og samtidig leder vi efter løsninger på, hvordan vi helt kan udrydde brugen af plastik i produktion og forsendelse.

Vi genbruger papkasser på vores lager, både til opbevaring og til forsendelse. Derfor kan du opleve at få en pakke fra os i en papkasse med et klistermærke på, der indikerer, at den er blevet genbrugt. Dette gør vi, da det mindsker brugen af nyt pap og også forlænger livscyklussen på det pap vi bruger.På kontoret og på lageret affaldssorterer vi alt vores affald, for at sørge for det enten bliver genbrugt eller smidt ud på den korrekte måde. Derudover printer vi også altid på FSC-certificeret papir og opfordrer vores medarbejde til kun at printe, hvis det er højt nødvendigt. Vi opfordrer også vores medarbejdere til at oprette samkørselsordninger, at tage cyklen eller tage offentlig transport til arbejde for at mindske klimaaftrykket.

Sub-heading

Hvad kan du gøre?

Som tøjfirma kan det være svært at spore vores samlede klimaaftryk, da tøjet og behandlingen af det er ude af vores hænder, så snart det forlader vores lager. Det eneste vi kan gøre, det er at guide jer til, hvordan man behandler tøj fra Coster Copenhagen på bedst mulig vis, så tøjet holder og kan bruges i lang tid.

- Køb tøj af god kvalitet, lavet af modstandsdygtige materialer
Både til din basis- og sæsongarderobe.

- Vask korrekt
Undgå vaskemiddel med parfume, da det kan være skadeligt for både dig, dit tøj og miljøet.

Undgå at overvaske dit tøj – nogle gange er det nok bare at lufte tøjet.


Vask i lave temperaturer. Dette sparer energi og slider mindre på dit tøj.

Den temperatur, der står i vaskemærket på dit tøj, indikerer maksimum-temperaturen, ikke den anbefalede temperatur.

Hos Coster Copenhagen skriver vi vaskeanvisninger på vores tøj i produktbeskrivelserne på vores webshop, så du også der kan se, hvordan du kan passe på dit tøj.

- Tørring og strygning
Lufttørring er bedre miljøet og dit tøj dufter dejligt og friskt bagefter.

Vi anbefaler, at du steamer dit tøj og kun stryger det, hvis det er strengt nødvendigt. Steaming er både bedre for miljøet og dit tøj.

- Reparation
Gør, hvad du kan for at få repareret dit tøj, hvis det går i stykker. Du kan enten reparere det selv, få hjælp af en ven eller få det gjort hos en skrædder.

Dette vil forlænge livscyklussen på dit tøj, så du kan få glæde af det i længere tid og samtidig nedsætte klimaaftrykket.

- Genbrug
Indsend og tilbagesælg dit brugte tøj fra Coster Copenhagen til vores Pre-Loved Shop, så dit tøj kan bruges og elskes af andre.