Mål 17

Partnerskaber for målene

Samarbejde, samtale og partnerskaber er nogle af nøgleordene, når det gælder bæredygtig udvikling. Her kan du læse om vores samarbejdsinitiativer og aftaler.

Initiviteter

Grundlægger og kreativ direktør hos Coster Copenhagen, Pia Coster, arbejder konstant med vores leverandører for at sikre gode arbejdsforhold for de kvinder, der arbejder hos dem. Før Pia tog initiativ, sad kvinderne uden for fabrikken og arbejdede i den bagende sol, men Pia fik dem rykket inden for. Dette er kun et lille skridt i den rigtige retning, men dette er blevet en essentiel del af vores leverandøraftaler. Dette inkluderer også krav til generelle arbejdsforhold, bedre toiletfaciliteter, rene faciliteter til mad og vand samt generel sikkerhed.

I samarbejde med vores leverandører i Indien, som vi tit besøger, har vi stort fokus på kvalitetskontrol. Kvalitetskontrollen bliver udført af et eksternt firma, QC, der konstant inspicerer og overvåger de respektive produktionsfirmaer.

QC besøger firmaerne og tjekker op på produktionen og arbejdsforholdene. Dette er for at sikre, at der er den krævede afstand mellem symaskinerne samt tilstrækkelig belysning til arbejderne. Udover dette, tjekker QC op på, at produktionsfirmaerne sørger for rene forhold til vand og mad og efterser sikkerhedsreglerne i forhold til givne standarder. QC udfører kontrol mellem tre til fem gange i løbet af en produktion, hvor én produktion dækker en style eller en printserie. Derved

Håndstrikkede styles

Desværre er situationen i mange produktionslande, at kvinderne er nødsagede til at rejse fra deres familier og børn for at arbejde hos produktionsfirmaerne.

Hos Coster Copenhagen har vi derfor startet et projekt, der går uden om produktionsfirmaerne. I stedet får vi vores strik produceret direkte i landsbyerne i det nordlige Kina, hvor kvinderne bor.

Resultatet af dette projekt er ikke bare smukke og unikke håndstrikkede styles, men det giver også kvinden mulighed for at blive hjemme med familien, mens hun tjener penge. Hver håndstrikkede style fra Coster Copenhagen er derfor også signeret i vaskemærket af den kvinde, der har lavet den.

Mange af vores leverandører er certificeret med:
- GRS, Global Recycled Standard for Recycled Polyester
- COC, Certificate of Conformity on Eco Circle Recycled Polyester Fibre
- GOTS, Global Organic Textile Standard
- GRS, Global Recycled Standard for Recycled Cotton
- OEKO-TEX Certified Cotton
- OCS 100 Standard, Organic 100 Content Standard

Vi arbejder på at få os selv og vores leverandører BSCI-certificerede inden 2023.