Mål 15

Liv på land

Hos Coster Copenhagen er det vigtigt for os at opretholde og passe på de økosystemer, vi arbejder i. Her kan du læse om, hvordan vi arbejder med liv på land.

Investering i bæredygtig energi

Allerede da Coster Copenhagen blev grundlagt, valgte Chris Coster, direktør, at investere i et solcelle-anlæg i Tyskland. Dette gjorde han på baggrund af den viden om, hvor meget modebranchen forurener og har en effekt på klimaet. Derfor er dette bare en af måderne, hvorpå firmaet prøver at afhjælpe vores egen klimapåvirkning.


Mens Chris Coster ofte tænker på, hvordan vi kan forbedre os som firma i forhold til bæredygtighed, bruger Pia Coster, grundlægger og kreativ direktør, mere tid på at sikre sig, at vi vælger de rigtige bæredygtige materialer til vores tøj. Derudover har Pia også stort fokus på et godt og tæt samarbejde med vores leverandører, hvor hun har bl.a. har samarbejdet med dem om at sikre bedre arbejdsforhold med fokus på kvinder og børn i Asien. Læs mere om vores partnerskaber her

Et af de største problemer i modebranchen, er forurening af vand, da produktionen af tøj ofte har brug for store mængder vand, hvor der også kan udledes giftstoffer, der er skadelige for økosystemerne.

Hos Coster Copenhagen prøver vi at vælge de rigtige og mere bæredygtige materialer til vores tøj, da de ikke har den samme negative effekt på økosystemer, som generiske materialer har. Dette gælder bl.a. produktionen af økologisk bomuld og hør. Dette er ikke bare med til at sikre et lavere klimaaftryk, men også rent drikkevand til mennesker, der bor og arbejder hos eller i nærheden af vores produktionsfirmaer.

CO2-udledning

Coster Copenhagen var i 2020 en del af projekt i samarbejde med Lifestyle & Design Cluster. Projektet gik ud på at beskrive de problematikker, vi har i firmaet angående bæredygtighed. Derefter skulle vi samarbejde med en gruppe nyuddannede, som ville hjælpe os med at opnå vores mål: at spore vores CO2 udledning inden for vores forsyningskæde og lave en CO2 tæller, der kan vise os og vores kunder, hvor meget CO2 udledning vi generer.

Dette endte som et succesfuldt projekt, og derfor arbejder vi lige nu på at få tælleren på vores hjemmeside, så alle kan følge vores proces.