Velvidende at modebranchen står for at være den 2. mest forurenende industri på verdensplan gør at vi som modefirma føler et stort medansvar og hele tiden forsøger at optimere vores værdikæde i forhold til at minimere påvirkningen af miljøet og bidrage til en grønnere, mere bæredygtig og etisk forsvarlig industri.

Vi forsøger at anvende miljøvenlige teknologier og produktionsmetoder samt indkøbe og anvende metervarer og materialer som er enten genbrugte eller selv er genanvendelige.

 

Vi fokuserer på transparens, bevarelse og  genopbygning - og vil gerne dele vores historier, tilgange og tanker med vores kunder og interessenter. Dertil sætter vi en ære i selv at finde og indhente viden om de projekter og CSR-tiltag som vi implementerer i vores værdikæde. Derfor støtter vi ikke nogle af de store organisationer hvor vi ikke føler der er transparens, derimod vil vi hellere selv finde mindre projekter som giver mening for os og værdi til de involverede parter samt vores kunder, ifht. dokumentation af projektet. 

 

Vi har siden brandets begyndelse altid haft stor fokus på arbejdsmiljøet de steder vi får produceret og gør meget ud af at researche forinden vi starter en produktion op, se forholdene og møde kulturen. Dertil besøger vi alle vores producenter og samarbejdspartnere minimum to gange årligt for selv at få syn for sagen i forhold til ansvarlig produktion.

Seawool

Som en del af vores Fall 19 kollektion som launches primo juli introducerer vi vores Seawool strik. 

Seawool garn er lavet af genbrugs plasticflasker, filtreret fra havet. Flaskerne pulveriseres efterfølgende ved hjælp af østers skaller genbrugt fra fødevareindustrien. Endelig tilføjes denne masse naturlige bomuldsfibre for at give et blødt uldent touch. (1 kg Seawool genbruger ca. 60 plastik flasker)

Seawool er ikke blot bæredygtigt det har desuden en bred vifte af fordele. Herunder virker materialet modstandsdygtig overfor varme og rynker. Det tørrer hurtigt og har anti-statiske egenskaber og forhindrer lugt på en naturlig måde. Seawool strik forbliver derfor friskt i længere tid, hvilket yderligere forhindrer unødvendig vask som forbedrer levetiden for hver beklædningsgenstand og er gavnligt for miljøet. Seawool sweatre tidsløse og klassiske i udtryk som gør dem anvendelige sæson efter sæson

Bæredygtig polyester

Primært bruger vi altid rene naturfibre såsom viscose, modal og cupro i vores produktioner da de er lettest nedbrydelige. Vælger vi i stedet at anvende polyester så bruger vi primært recycled polyester i dens rene form i det de sværest nedbrydelige er blandingsprodukterne. 

Der findes to typer af recycled polyester: Den hvor kunder afleverer deres tøj som efterfølgende genanvendes, og så den så udvindes af de rester som er tilbage efter klip fra andre produktioner. Vi anvender primært recycled polyester som kommer fra sportsindustrien. 

Rent teknisk foregår det således at det overskydende stof smeltes om og udvindes på ny til nye fibre som så kan væves og bliver recycled polyester.

Håndstrik

I mange produktionslande skal kvinderne rejse langt væk fra deres familier og børn for at arbejde på produktionsvirksomhederne i Kina. Derfor har vi specifikt for 2. gang aktiveret et projekt som går udenom de store produktionsfabrikker. I stedet får vi produceret vores strik direkte i landbyerne i Nord Kina hvor kvinderne bor. 

Dette resulterer ikke blot i nogle super smukke og unikke håndstrikkede strik styles, som hver især bliver signeret på en vaskelabel inde i tøjet af den respektive kvinde som har strikket blusen. Det giver disse kvinder en reel mulighed for at blive sammen med deres familier og børn samtidig med at de har arbejde og tjener penge.

QC control i Indien

Specifikt for vores produktioner i Indien arbejder vi med en quality control. QC er et uafhængigt eksternt bureau som hele tiden tjekker og overvåger de respektive produktionssteder. De besøger produktionsvirksomhederne og tjekker selve produktionen og arbejdsforholdene 

Dette går specifikt på at der skal være en vis afstand mellem symaskinerne, der skal være lys nok til de som arbejder. Dertil skal de have mad og sanitære forhold og sikkerhedsregler skal overholdes i forhold til nedskrevet standard.

QC er ude og tjekke 3-5 gange per produktion. En produktion dækker over en style eller print serie. Desuden tjekker GQ også metervaren, vores print samt følger med ved opstart af den første sy linje. Dertil tjekker de produktionen ved stikprøvekontrol til slut. Ved fejl da tjekker de hele produktionen.